26 Aralık 2009 Cumartesi

Lokma:Domuz Gribi



Domuz gribi, Orthomyxoviridae ailesinden, herhangi bir virüs tarafından oluşmuştur.Domuzlarda oluşan virüse çok benzediği için adına Domuz Gribi denmektedir.Aşısı bulunmaktadır. 2009 salgınına neden olan virüs, influenza A virüsünün alt türlerinden biri olan H1N1'dir.



Kümes hayvanları ve domuzlar ile yakın temasta çalışan kişiler, özellikle korumasız bir şekilde temasta bulunanlar, eğer hayvan insana bulaşabilen bir virüs taşıyorsa enfeksiyon kapma riski altındadır.2009 yılındaki domuz gribi vakalarının bu tip bir virüs tarafından oluştuğu belirtilmektedir.


Sağlık bakanlığının domuz gribi için yaptığı çalışmalar yetersiz kalıyor.Sayısı artan domuz gribi ölümleri insanları endişelendiriyor.Son 1 günde toplam 24 kişinin hayatını kaybetmesi büyük ses getirdi.Domuz gribinden ölenlerin sayısı bugün ile birlikte 60′a çıkmış oldu.Domuz gribi teşhisi konulan hastalardan 40′a yakını yoğun bakımda, 11 hasta ise hastahanede tedavileri sürdürülüyor.



Belirtiler normal insan gribi belirtilerine benzer ve
• Ateş,
• Öksürük,
• Boğaz ağrısı,
• Burun akıntısı,
• Vücut ağrıları,
• Baş ağrısı,
• Titreme halsizlik bazı vakalarda kusma ve ishal bildirilmiştir. Geçmişte zatürre ve solunum yetmezliği gibi ciddi hastalık ve ölümlere neden olduğu bildirilmiştir.





Sağlık Bakanlığı, son durum hakkında bilgilendirmek için açıklamalarda bulundu.Recep Akdağ domuz gribi aşı çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada 250 bin kişiye domuz gribi aşısı vurulduğunu, 400 bin kişinin de domuz gribini yendiğini tahmin ettiklerini söyledi.Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’un Türkiye grip aşısı için denek ülke oldu iddiası sürüyor.Osman DurmuşNovartis ‘4 yaş altındaki çocuklarda denemeyin” demesine rağmen Sağlık Bakanlığının bu uyarıyı hiçe sayarak aşı çalışmasını durdurmadığını ifade etti.









Share This
Subscribe Here

1 yorum:

balacan on 27/12/09 9:18 ÖS dedi ki...

of abi fotoğraf beni benden aldı... aman aman

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa