31 Aralık 2009 Perşembe

Susan Boyle Tahtını Bırakmıyor



Britain's Got Talent yarışmasından Susan Boyle'u hatırlarsınız.  

Kendisi 48 yaşında, hafifçe şişman, çirkin ve bakımsız bir bayan olarak sahneye ilk çıktığında jüri üyeleri ve seyirciler tarafından çeşitli önyargılara tabii tutulmuştu. Garip bakışlar, kahkahalar....

Böyle bir kadın ne kadar yetenekli olabilirdi ki? Hem ne şansı vardı ki bu bayanın? Hele ki fiziksel güzelliğin baştacı edildiği, güzel olmayanın güzel görünmeye zorlandığı bir yüzyılda...

Fakat Susan Boyle ismiyle biraz manidar gelebilecek parça I Dreamed a Dream'i söylemeye başladığında herkesin ağzı açık kalmıştı. Sürpriz...

Artık kimse gülmüyordu. Boş önyargılar kırılıyor, yerini takdire bırakıyordu. Performans bittiğinde ise herkes ayakta Susan'ı alkışlıyordu. Çünkü bu kadını izlediyseniz, bu büyüleyici yeteneği görmezden gelemezdiniz.

Aylar öncesinden başlayan rüya Susan Boyle'un albümü I Dreamed a Dream 23 Kasım'da çıkarmasıyla rüya olmaktan çıktı. İlk sahneye çıktığında Elaine Page gibi olmak olduğunu söylemişti. Halbuki şimdi kendisi Elaine Page'den çok çok daha ünlü ve çok çok daha fazla takdiri topluyor.

Nitekim albüm ve single satışları bunun bir göstergesi olsa gerek. Billboard listesinde Susan Boyle 5 haftadır bir numara. 2,982,000 satışla Alicia Keys, Rihanna, Lady GaGa gibi isimleri geri bırakmış durumda hanımefendi. Bir hafta sonra geçen senenin en çok satan albümü Taylor Swift'in Fearless'ının satışlarını yakalayacağı düşünülüyor.

Üstelik onun ne Rihanna gibi bir teni, ne Beyonce gibi bacakları, ne de Lady GaGa gibi bir şov yeteneği var.
Share This
Subscribe Here

8 yorum:

balacan on 31/12/09 10:30 ÖÖ dedi ki...

Susan Böyle bir insan işte! xD

Büşra Mutlu on 31/12/09 11:23 ÖÖ dedi ki...

balacan çok canın sıkılıyo di mi :D

maris on 31/12/09 12:14 ÖS dedi ki...

bu kadının sesi aslında sadece güzel,öyle inanılmaz da değil. kadın çirkin olduğu için bu kadar tuttu. o deniz seki çakması jüri bunla dalga geçmeseydi bu kadar dikkat çekmeyebilirdi.

(yeni yıla trol olarak gireyim istedim =))

snw on 31/12/09 1:09 ÖS dedi ki...

Maris her ne kadar trollemek amacı gütmüş olsa da kanımca epey doğru bir şey söyledi:)

Kendisinin yeteneğini inkar etmeyeceğim ama satışın büyük bir kısmının günah çıkarmayla bağlantılı olduğunu söyleyebilirim.

troublegumm on 31/12/09 4:39 ÖS dedi ki...

Bence kadının samimiyetinin de etkisi var satışında. Sonuçta taşralı bir kadın ve hareketleri eminim birçok kişi için samimi ve sempatik olarak algılanmıştır.

Jüri zaten çok uzun süre dalga geçemedi kendisiyle.

balacan on 31/12/09 5:28 ÖS dedi ki...

AMEno DorI ME! Kutsa bizi Susan, ahanda Boyle!
Ve günahlarımızı Affet!...

- hadi be, yap bi kıyak!
- ...
- evet,işte bu!

Aybike Afşar on 1/1/10 3:25 ÖS dedi ki...

bir de Danny Boyle var ki çok severim, ama mevzu bu değil. happy new

fatih on 5/1/10 4:29 ÖÖ dedi ki...

Benim derdim, bize ne oluyor yahu!,şeklinde. Ne kadar dev bir egoya sahip bu batı şaşırıyorum. Sırada kim var ? Isaac Newton adında bir aşçı mesela, aslında herifin süper sesi varmış, ingiltere sömürgelerine uçakla paket halinde atarmış Isaac'in sidilerini. Ah bir takla atmadığım geliyor gözlerimin önüne havalimanında.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa