8 Ocak 2010 Cuma

Ne Yapsak: 8 - 9 Ocak


Haftasonu rehberi. 




Üniversite öğrencileri sınavlarıyla boğuşadursun, yeni yılın ilk haftalarına İstanbul hızlı bir başlangıç yapacak gibi gözüküyor. Hali hazırda konserler açısından çok yoğun bir Ocak ayı yaşanacak iken İKSV'nin de yeni açılan merkezi "Salon'da" düzenleyeceği Ocak etkinlikleri de duyurulunca, bu yoğunluğun altından nasıl kalkacağımızı merak eder olduk.


İstanbul'da bu haftasonu pek çok önemli etkinlik bulunuyor. Sırayla gidelim.

Cuma akşamına tavsiye edebileceğimiz iki önemli etkinliğimiz bulunmakta. Saat 22.00'de, Nu-jazz'ın önemli isimlerinden, günümüz dünyasının en önemli müzik adamlarından biri olan Gilles Peterson, Miller Worldwide Weekend kapsamında Babylon'da sahne alacak. Biletler 44.50 TL.

Bu akşamın bir diğer önemli konseri ise Santralistanbul Tamirane'de gerçekleşecek. Downtempo ve electronica denilince adı anılan isimlerden biri olan, Kid Loco adıyla sahne alan Fransız Jean-Yves Prieur, saat 00.00'da Tamirane'de sahneye çıkıyor. 22.30'da Lounge O2'den Can Tanca'nın performansıyla başlayan gecenin bilet fiyatları öğrenci için 25, normal için 30 TL olarak belirlenmiş.

Cumartesi akşamı için ise öncelikle Babylon'a uzanıyoruz. Koop'tan tanıdığımız Yukimi Nagano'nun vokallerini üstlendiği İsveçli grup (küreselleşme böyle bir şey olsa gerek) Little Dragon, saat 23.00'ten itibaren sahnede. Elektronik müzik sahnesinde dikkat çeken isimlerden biri olan grubu dinlemenin ücreti ise 39 TL.

Cumartesi akşamının dikkat çeken performanslarından birini ise Modeselektor, Otto Santral'de gerçekleştirecek. Almanya kökenli olup, ilk albümünde Thom Yorke'un desteğini alan Gernot Bronsert ve Sebastian Szary ikilisi 23.00'te sahneye çıkacak. Bilet fiyatları ise 30 TL.

Haftasonunda dikkatimizi çeken son müzik etkinliği ise daha tanıdık bir isme ait: Şebnem Ferah.Yeni albümü Benim Adım Orman'ın yayınlanmasından sonra ilk defa sahneye çıkan Şebnem Ferah, konseri Bostancı Gösteri Merkezi'nde verecek. Cumartesi akşamı saat 21.00'de başlayacak konserin bilet fiyatları 40 TL.



Haftasonu etkinliği olarak tiyatroyu tercih edecekler için ise şöyle bir önerimiz bulunmakta. Semaver Kumpanya, hem kitabı hem de filmi büyük ses getiren Trainspotting'i sahnelemekte. Fatih'teki Çevre Tiyatrosu'nda sahnelenecek oyunun bilet fiyatları 18 ve 23 TL. Oyunun müziklerini Babazula'nın bestelediğini belirtmekte fayda var.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa