25 Aralık 2010 Cumartesi

2010: FIBA Dünya Şampiyonası


Hiç kimse bir Kevin Durant değil...


Eğer hiç dışarı çıkmıyorsanız ya da evde hiçbir medya dağıtıcısına mazur kalmıyorsanız, bu yaz Türkiye'de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası’nı kaçırdınız. Şaka bir yana, Türkiye, şampiyona sırasında hop oturdu hop kalktı çünkü Türkiye A Milli Basketbol Takımı, beklenilenlerin ötesinde finale çıkma başarısını gösterdi. Şampiyona maçlarının da basketbol severlere zevk  vermesi de şampiyonanın akıllarda kalmasını sağladı. Akılda kalanlardan biri de Hidayet’in Maddi, Manevi, Lay, Lay, Lay şarkısıydı.

Neden değerli?: Türkiye bu büyüklükte bir şampiyonaya ev sahibi olma başarısını gösterdi. Bu ev sahipliği olayı Türkiye’nin tanıtımına büyük katkılar sağladı. Milyonlarca insanın Türkiye’den haberi oldu. Ayrıca Türk basketbolundaki Hedef 2010 sloganın odak noktasıydı.

Neyi değiştirdi?: Türkiye’deki büyük futbol ilgisinin az bir süreliğine olsa da basketbola kaymasını sağladı. Türkiye’deki basketbol biraz daha tesisleşti. Bu şampiyona için düzenlenmiş salonlar ve tesisler gençlere kaldı. Gençler için daha büyük olanaklar var artık. Bir de Kevin Durant gibi bir adamınız varsa, basketbolun, takım oyunu olmaktan çıkacağını gösterdi.

2011’de ne alemde?: Tabi ki de 2011’de basketbol şampiyonası olmayacak ama bu günleri hatırlayan gençlerin basketbol sevgisi 2011 yılında katlanarak artacak. Ayrıca, 2011 FIBA Avrupa şampiyonasına dünya ikincisi, Avrupa takımları arasından, birinci olarak gideceğiz, başarının korunması lazım.

Hidayet'in Maddi, Manevi videosu;




Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa