29 Aralık 2010 Çarşamba

2010: Fizy

 Ne kadar net, o kadar başarılı


Fizy, basit arayüzüyle kullanım kolaylığı, kullanıcıyı boğmayan minimal dizaynı, Youtube başta olmak üzere taradığı kaynaklarla kullanımınıza sunduğu sonsuz arşiviyle bir nevi "Google for Music".
 
Neden değerli?: Sadece ihtiyaçlarımıza yönelik çözümler hazırladığı, asıl başarının dünyayı kurtarmaya çalışmak yerine en basit yoluyla derde derman bulmaktan geçtiğini görebilen, nihayet dünya ölçeğinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, yeri geldiğinde Mashable Awards'da dünyanın en büyük isimleriyle aşık atabilen yerli bir proje olduğu için.

Neyi değiştirdi?: Özellikle bu senenin ortasında gerçekleştirdiği Last.fm Scrobbling atağıyla birlikte her zamankinden daha fazla insanın müzik dinleme alışkanlıklarını kökünden değiştirdi, "torrent"in telaffuz sıklığını azalttı, pek çoklarının "Müziğim" klasörünü yalnızlığa mahkum etti.

2011'de ne alemde?: An itibariyle Mü-yap tarafından kapatılmış durumda ve 2011'e bu şekilde girmesi muhtemel. Ülke hudutları içinde internetle alakalı gerçekleştirilen uygulamalara bakıp neler olacağını kestirmek de çok kolay değil.
.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa