26 Aralık 2010 Pazar

2010: Twitter

Hızlı güncelleme, aforizmalar, retweetler



İstediğiniz bilgiyi, istediğiniz kaynaktan almak, dolayısıyla beslenmenizi filtrelemek ve micro-blogging dedikleri, bir bakıma ''uzun lafın kısası'', Türkiye'de bu yıla damgasını vurdu.

Neden Değerli?: Büyük fikirlerin ve işe yarayan farkındalıkların uzun süreli beslenmelerin eseri olduğunu daha geniş kitlelere gösterdiği için. Hareket yaratabilmenin, en azından kağıt üzerinde, nasıl dinamiklerden beslendiğinden kullanıcıları haberdar ettiği için.

Neyi Değiştirdi?: Edebiyatı. Halkla ilişkileri. Kendini ifade etme biçimini. Önemli olduğunu düşündüğümüz bilginin içeriğini. Paylaşma sıklığını. Ego büyüklüklerini. Günlük iletişimi. ''Teşhircilik''in tanımını. Kısmen de olsa espri anlayışımızı.

2011'de Nerede?: Micro-blogging deneni bir ihtiyaç olarak tanımlamak dahiceydi ancak mevzunun orada kalmaması gerekiyor; müjde: mevzu orada kalmayacak gibi. Twitter'ın bilgi paylaşımında konumlandığı yer yalnızca özdeyişler, ''politically incorrect'' şakalar ya da kişisel bilginin teşhiri olmayacak ve muhtemelen bunu birlikte deneyimleyeceğiz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa