21 Ekim 2012 Pazar

Jay-Z: Obama on the Text*

Nice alametler belirdi

Şüphesiz ki Jay-Z mefhumunu hakkıyla açıklayabilmek için etraflıca bir araştırma ve anlama kavuşmuş sayısız bağlantı ve veriyi okumak gerekiyor. İşin güzeli, saf güzelliğin büyüleyiciliğinden uzağa düşmeyecek şekilde Jay-Z mevzusu fena halde direkt, bariz ve şok edici. Bu yüzden, yüksek dozda ilham için yalnızca bu post'u okumanız yeterli olacak.

Anlatılmaya değer öyküler nereye gider? Kaç kişi tarafından dinlenir, yayılır ve yeniden üretilir? İçgörülerimize dokunan sağlam kurgular ve bu kurguları modalaşıncaya dek modellemek neyi başarabilir?

Görünüşe göre anlatılmaya değer öykülerin algıda ve pratikte devrime kadar yolu var.


Obama'nın ABD Başkanlığı'nı muhafaza etme mücadelesinde destek aldığı en güçlü kalemlerden biri Jay-Z. Obama, gayet anlaşılır bir üslupla Jay-Z'nin ''Made in America'' mottosuna en paralel Amerika'lılardan biri olduğunu söylüyor. Jay-Z ve eşiyle aynı karede görünmek bir yana, kampanyasının orta yerinde Jay-Z, öyküsü ve mesajları var. 

Müziğin birleştirici ve sürükleyici etkisini içselleştirebilmek için yalnızca Madonna - Music'in mesajını kavramak yeterli olmayabilir. Suya sabuna dokunmayan, soyut ve genel sonuçlara varmaktan itinayla kaçınarak müziğin ifade ve yönlendirme gücünü Jay-Z örneğiyle tekrar kutsayalım derim.

''MJ on the summerjam, Obama on the text''





Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa