12 Ekim 2012 Cuma

Yeni Video: Lana Del Rey - Ride


 Lana yazdı, başrolde oynadı  


Bu hamleyi bekliyorduk. Mayhoş sesine Holywood Starlet temasını işleyen videolar çeken Lana Del Rey kendini tekrarlamaya başlamıştı ki yeni videosu Ride imdada yetişti. Lana, videoda asil, ağırbaşlı mahmur bakışlı ve bol makyajlı  kadın yerine sokak kızı imajına bürünerek karşımıza çıkıyor. Kendisi için büyük, müzik endüstrisi için küçük bir değişim olan yeni teması ise 'çılgınım ama özgürüm'

Lana, videoda şarkıya girmeden önce tıpkı Lady Gaga 'nın bol bol yaptığı gibi hikayeyi anlatarak başlıyor. Tam aklımıza Lady Gaga gelmişken yolda giden motorcu abileri ve motorun arkasında kıvırcık saçlı Lana Del Rey'i görüyor ve Lady Gaga'yı bir daha anıyor, ardından içimizden Judas'ı mırıldanmaya başlıyoruz. Daha sonra videonun 10 dakika olduğunu fark edip Gaga'yı anmaya devam ediyoruz. Dikkatimizi toplayıp klibe geri döndüğümüzde bol spreyli abartılı tipik Lana Del Rey saçı yerine kıvırcık bir Lana görmek şaşırtıyor. Çölde motor sırtında, o adamdan bu adama koşan trajik hayat kadınının saçlarının yapılı kalmasını kimse beklemiyordu zaten.

Buhran dolu bakışlar, sıkıntılı mimikler yerine kıvırcık saçlı Lana bol bol gülüyor. Hareketleri ve klibin hem başında hem de sonunda yaptığı hikaye anlatma bölümlerinde  bunu özellikle belirtiyor. 10 dakika gibi uzun süren bir videoda sansasyonel sahneler olmazsa olmaz. Daha önce kullanılan klişeler yerine Lana Del Rey'i müşterisiyle pinball masası üzerinde görüyoruz. Bu ayrıntı belki de klipte sıradan olmayan tek kısım. Amerikan bayrağına sarılı kız, çöl, iri motorcu abiler, kızılderili şapkası öyle bilindik ki.

İşte bahsettiğimiz Ride videosu burada, dikkatli izlerseniz yufka yürekli bir motorcunun Lana'nın kıvırcık saçlarını nasıl şefkatle taradığını fark edebilir ve belki de hafifçe gülümseyebilirsiniz.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa