3 Ekim 2012 Çarşamba

Oradaydık: Urban Festival 2012

Bir kez daha Röyksopp...


Yazın aldığımız o güzel Röyksopp geliyor haberiyle birlikte 30 Eylül'ü bekler olmuştuk. Ve o 30 Eylül geldi de geçti bile.

Etkinlikte uygulanan alandan çıkıldığı zaman içeri girebilmek için yeni bir bilet alma gerekliliğine alana geç girme çözümü getirdik ki inanıyorum bir çok insan da bu çözümü seçti. İçeri girdiğimiz zaman bu aralar verdikleri konser sıklığını arttırmış grup, 123 sahneye çıkıyordu. Grubun performansı ve şarkıları hakkında düşüncelerimiz olumlu olsa da Röyksopp'ten önce çıkacak isim olarak pek mantıklı bulmadık.

Röyksopp sahneye çıktığı zaman "Bunlar onlar mı?" ikilemi yaşayan bir sürü sahne önü görmek artık bizi şaşırtmadı. Grup biraz uzunca tuttuğu intro'dan sonra solistsiz bir performansa başladı. Performans solistsiz olunca Norveçli ikili şarkılarının değişik versiyonlarını çalmakta bir mahsur görmedi. Yalnız eklemeden geçmeyeceğim 2009 yılında Efes One Love Festival'de Röyksopp ve solistli bir performans izlememiş olsaydık, solistsiz bir Röyksopp performansı bizim için bir hayal kırıklığı olurdu. Bunu diğer insanlarda da gördük çünkü arka planda Karin Dreijer Andersson sesi ve görselleri dönen şarkılarda izleyicilerdeki heyecan artışı olukça netti.

Performansın en güzel anlarından biri Circuit Breaker'in çalınmasıydı bizim için. Çalınmasını beklediğimiz parçalardan biri değildi, güzel bir sürpriz oldu. "Morymor"'un kamerasından Circuit Breaker:



Etkinlik Pazar günü olduğundan Trentemoller'in performansı izleyemedik ama biz alandan çıkarken alanda eğlenen insanlar görüyorduk. Eğlenen insanlar, bize Trentemoller'in performansını anlatmak size düşüyor.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa