8 Ekim 2012 Pazartesi

Oradaydık: All Originals Party



Çok dans edilen, iyice partilenen geceydi.

Günlerden, uzun zamandır beklediğimiz all originals party günüydü. Ancak iş güç derken gün ışığında sahne alan grupları ne yazık ki kaçırmış olduk. Yollara düşmüşken ''Abi, Sam Sparro'da başka zamana artık.'' cümlesi akıllardan geçiyordu ancak ikna olmadık ve istikameti yeniden Hasköy olarak belirledik.Sonrası hızla geçen zamanlardan oluştu.

Bir kere fabrika, dizayn ve oluşumuyla harika görünüyordu. Muhabbete koyulmuş topluluk, çılgın kaykacılar ve şovları, etkinlikler özenle yapılmış bir organizasyonun somut haliydi. Düzen hem keyifli hem de oldukça eğlenceliydi. Hal böyle olunca meraklı bakışlarla atılan kısa tur sonrası sahne önünde aldık soluğu. Multitap, sevdiğimiz şarkıları ve MGMT, Friendly Fires cover'larıyla fabrikayı ateşledi. Ve öyle ki Mark Ronson DJ set'inin başındayken Hasköy İplik Fabrikası'nın dört bir yanı ateş altındaydı. Sam Sparro ise ateşin getirdiği susuzluğu dindirecek en iyi isim oldu.



Hip-hop'a dair bütün bir çok şarkının Mark Ronson'a özgün haliyle mix'lendiği set, dans eden herkesi adeta bir gangster kıvamına getirmişti. Geniş skalasıyla bir dakika bile durmamıza izin vermeyen Mark Ronson'ın dansa odaklanan toplulukla iletişim kurması da gönüllerdeki yerini pekiştirdi.

Dansın dozunu yine kaçırmış, beş dakikalığına bile olsa dört gözle oturacak yer arayan ben ile Sam Sparro sahnedeki yerini alırkenki ben aynı insanlar değildik muhtemelen. Sam Sparro ile yeniden sahne önü benimdi. Bir ara sahneyi bırakıp sadece geri vokalleri izlerken bulduk kendimizi. Sahne performansları kesinlikle görülmeye değerdi. Sam Sparro ise her zamanki şıklığı ve kalitesiyle sahnedeydi. Çalışmış olacak ki, aralarda Türkçe kelimeler kullanmakta tereddüt etmedi. Ancak, bir ara -konseri unutmuş olacaklar ki- tepemizde dolaşan adidas balonlarını amaç edinen bir kitleye tanık olduk. Tam göremediğim için bilerek yapıldı diyemeyeceğim ama o balonlar ve topların hedef alanı sahneydi. Sam ve sahnedeki topluluk güler yüzle eğlencenin bir parçası olsalar da bu durum bir noktada sahneyi baltalar hale geldi. Görevliler durumu kotarmaya çalıştılar ve sahneye dönmekte gecikmedik. Ayrıca aramızda dolaşan görevlilerde insanı hem ciddiyete hem de korkuya davet ediyordu. Bulunduğumuz yerin tarihi değeri olan bir fabrika olduğunu hatırlayıp, güvenlik meselesini olağan karşıladık.


Dün gece Hasköy'de gerçekten büyük bir parti vardı. Ölümle burun buruna geldiğimiz dönüş maceramız sonrasında Taksim'e varan insanlar olarak tek diyebildiğimiz ''Gerçekten güzeldi, haftaya bir daha olsa ya!'' oldu. Cidden, haftaya bir daha olsa ya?


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa