20 Nisan 2011 Çarşamba

Albüm: Explosions In The Sky - Take Care, Take Care, Take Care

Beklediğimize değdi...

Post rock deyince en başta sayabileceğimiz isimlerden bir tanesi Explosions in The Sky. Deneysel işlerinden (The Rescue) soundtracklere kadar (Friday Night Lights) pek çok çalışmasında başarılı olmuş, kendi soundunu yaratmış olan grubun 7. stüdyo albümü Take Care, Take Care, Take Care 18 Nisan'da İngiltere'de piyasada yerini aldı.

Daha öncesinde sitelerinden dinleyicilerine sundukları Trembling Hands, dinleyicilerinin kafasında albüm hakkında soru işaretleri uyandırsa da albüm bütün halinde dinlendiğinde taşlar yerine oturuyor. 43 dakikalık anlamlı bir bütün olduğunu ilk dinleyişte hissettiriyor. Duraksamadan başlıyor ve bitiyor. Bu bakımdan öne çıkan bir şarkı barındırmadığı yönünden eleştirilse de, yarattığı atmosferle dinleyeni içine çeken, ritimlerdeki iniş çıkışlardan nasibimizi oldukça aldığımız, yine grupla özdeşleşen kaotik havayı fazlaca barındıran bir albüm olduğunu söyleyebilirim.


Last Known Surroundings: Tekdüze davul ritimleriyle bezenmiş, soundu itibariyle dinleyicilere tanıdık gelecek bir Explosions In The Sky şarkısı.

Human Qualities: Dinleyiciyi derinliğe boğan, sessizleşen, boğuk davul ritimleriyle dizginlenen ve sonrasında yerini gitarlara bırakarak beklenen yükselişe geçen ritmiyle albümün en olmuş şarkısı.

Trembling Hands: Tekdüze bir davul ve ona eşlik eden bir vokalden oluşan 3 dakikalık bir şarkı. Albüm içinde dinlendiğinde anlamlı gibi. İki şarkı arasında geçiş görevini üstleniyor ve bunu da bir hayli gürültüyle yapıyor.

Be Comfortable, Creature:  Masalsı bir sesle rahatlığa övgü tadında başlıyor. 2.38 gibi kendini bulan ve yükselişe geçen şarkı, ait olduğu yere Explosions In The Sky sounduna ulaşıyor.

Postcard From 1952:  İsmiyle dinleyenin zihninde çağrışım uyandırmaya açık bir şarkı. Bir şeylere ithaf  gibi. Yavaş yavaş tırmanışa geçiyor ve dinleyiciyi Let Me Back In'in kollarına masalsı bir törenle bırakıyor.

Let Me Back In:  Harika davul ritimleri, ona eşlik eden harika bir melodi. Albümün başlı başına en iyi şarkılarından.

4 senelik bir aranın ardından grup, gürültüsünden hiçbir şey kaybetmemiş. Albümlerinin kartonetinin katlanınca ev olabilmesi de gönlümüzde yer etti. Gördük, çok estetik duruyor.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa