4 Nisan 2011 Pazartesi

Get Well Soon Hissi

Hiç iyileşmeyecek olanlar için.  


Bayılıyoruz sevdiğimiz şeyin en iyisi olduğunu ilan etmeye. Bu ilginç bir şey değil, her insanda zaman zaman olabilen, bazılarının hayatlarına yön veren motivasyon bu olabiliyor; bazıları ise delilik düzeyinde hastası oluyor bu hissin. İşin kötü yanı, artık bu duyguyu meşru bir şekilde savunabiliyoruz. Bu iyi bir şey değil.

Bayılıyoruz hayatlarımıza karışılmasına. Sağlıklı hayatlardan, ruhlardan yoksun büyüyoruz. Yüreklerimiz sevgiye zorlanıyor; sevmeye, sahip olmaya, gülmeye, hızlanmaya… Bunlara kanmayın ve bir sakin olun.

Bayılıyoruz ne hissetmemiz gerektiğinin söylenmesine. "O olduğunda bu olur" bilimselliğiyle ve sığ görüşlerle mekanikleştiriliyoruz, sayısal veri haline getiriliyoruz. Daha da kötüsü bunun  doğru olduğuna inanmaya başlıyoruz. Olanların içinde aktif görev almaya başladıkça işe dahil ediliyor gibi hissediyoruz. Sadece yoruluyoruz.

Şimdi sıra bende, ben de dinlediğim şeyin en iyisi olduğunu savunacağım, ne yapmanız gerektiğini söyleyeceğim, duygularınızla oynayacağım:

Get Well Soon dinleyin.

Konstantin Gropper. Şarkıları yaptı, söyledi, ağlattı, üzdü, kalpleri kırdı ve dalga geçer gibi her şeyin üzerine bunun adını Get Well Soon koydu.

Birileri size bunu al, bu daha güzel dediğinde, hareketleriniz hızlandığında, duygularınızı tanıyamamaya başladığınızda dinleyin. Dinlerken  daha iyi olmayacaksınız. Daha da kötü olun zaten ama en azından keyfini çıkarın.

Uyarmalıyım, bu bir risk. Kısaca, abartmayın.


Üzgünüm, hiç iyileşmeyeceksiniz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa