16 Nisan 2011 Cumartesi

Oradaydık: Maroon 5


Sezonu açtık



Konser sezonunu Maroon 5'la açma fırsatını kaçırmayacağımızı zaten haber vermiştik. Ve dediğimiz gibi dün geceyi Kuruçeşme'de şarkılarına eşlik ederek değerlendirdik.

Maroon 5, MTV'nin dünya müziğini yönlendirdiği zamanların yadigarlarından sayılabileceği için az çok herkesin kendileri hakkında bir fikri vardır diye tahmin ediyorum. O anlamda kim ya da ne oldukları üzerine konuşmaya gerek yok.

Bundan sonrası düne dair notlar şeklinde:

  • Kime sorarsanız sorun konsere dair duyacağınız ilk yorum katılımcılarla alakalı olacaktır. Adam Levine faktörü karşısında tabii ki konser alanındaki çoğunluğu erkeklerin oluşturmasını beklemiyorduk ama bütün bir Arena dolusu, büyüme süreçlerini hızlandırmaya hevesli 14 yaşında kızla karşı karşıya kalınca üzerine konuşma ihtiyacı hissetmemek zor. Gözlemlerime dayanarak dünün aynı anda yüzlerce kızın topuklu ayakkabıyla konsere gelinmeyeceğini öğrendiği gün olarak tarihe notunun düşülmesini önermek durumundayım.
  • Maroon 5'ın dinlemesi kolay haliyle hayranları olun ya da olmayın çalmaya başladıkları anda mutluluk miktarınızı yukarıya çektikleri bir gerçek. Ne var ki dünkü konser süresini algılarımızla açıklamak mümkün değil, çok çabuk bitti.
  • Setlist Maroon 5'a herhangi bir ekstra ilgisi olmayan birini bile memnun edebilecek durumdaydı. Grup en bilindik şarkılarıyla sahnedeydi. Misery ile başlayan gecede Harder to Breathe, This Love, She Will Be Loved (hem de akustik), Sunday Morning, Shiver duyduklarımız arasında ilk planda akla gelenler.
  • Işıklı taçlar sahne dışında her yerde derken sahneye de çıktı. Öte yandan Maroon 5'ı kafasında ışıklı taçlarla sahnede gördüğüne şaşıranlara Adam Levine'in Twitter'ını öneriyorum. Grubun insan canlısı halleri çok da yeni bir durum değil.
  • Maroon 5'ın sahne performansı açısından çok da sürprizli bir grup olduğunu söyleyemeyeceğim. Başka gruplar için olmayabilir ama bu Maroon 5 için oldukça olumlu bir durum. Klipleri, yer aldıkları projeler, çizdikleri imaj ve duruşlarıyla sahnedeki Maroon 5'ı çok önceden zihinlerimize kazımışlar zaten. Bütün o enerji ve performansları Maroon 5'ın sunuluş tarzıyla inanılmaz tutarlı. Sanmıyorum ki beklediğini bulamamış bir kişi çıksın.
  • Konseri Coca-Cola'nın locasından izlediğimiz için konser alanı atmosferine dair ne desem yalan olacak. Bulunduğumuz yerdeyse keyifler oldukça yerindeydi. Backstage pass mevzusu hüzünlü bir şekilde sonlanmış olsa da Dilara'nın gönlünü aldılar sanıyorum. Ev sahiplerimiz hususunda oldukça mutluyduk.
Toparlamak adına Maroon 5'ın beklentilerimizi fazlasıyla karşıladığını söyleyip yazıyı sonlandırıyorum. Konserle alakalı sizin ne düşündüğünüzü ne kadar merak ettiğimizi tahmin ediyorsunuzdur. Hemen aşağıya kendi notlarınızı düşmekten çekinmeyin.
    Share This
    Subscribe Here

    1 yorum:

    Adsız dedi ki...

    konserin izleyici kitlesinin 14 yaşındaki kızlardan oluşması en güzel yönüydü, hiç görebilme sıkıntısı yaşamadık. :))

     
    Avaz Avaz Dergisi

    izliyorlardı

    Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
    In Collaboration with fifa