25 Nisan 2010 Pazar

11'e 10 Kala Geliyor

13 ödüllü 11'e 10 Kala filmi
şu anda Feriye Sineması'nda Yeni Sinema Hareketi etkinliği dolayısıyla gösterimde. 24 Nisan'da filmin ardından yaratıcı ekibinde katılımıyla gerçekleşen sohbette Avaz'da vardı. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji mezunu Pelin Esmer ve amcası Mithat Esmer konuşmacılardan ikisiydi. Çok sıcak bir sohbet ortamı yaratıldı Feriye Sineması'nda. Bağımsız Sinema'dan, koleksiyonerlikten, yurtdışından filme gelen tepkilerden, ödüllerden, Mithat Bey'in anılarından her şeyden biraz biraz konuşuldu.

Pelin Esmer koleksiyonerliği, şimdinin geçmişin ve geleceğin aynı düzlemdeki cambazlığı olarak değerlendirirken, film yapmanın soru sormak olduğundan bahsetti. Batı'dan gelen tepkiler üzerinde duruldu. Batı'nın bizim sinemamızdan daha yöresel yaklaşımlar beklediklerini lakin bu filme bakmadan geçemediklerinden bahsedildi.

Filmde Sanat Yönetmeni Naz Erayda gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. Bir çok kimsenin filmdeki evin Mithat Bey'in gerçek evi olduğunı düşünmesi onun ne derece başarılı olduğunu gösteriyor.

Filmde gerçek sahafa yer verilmiş. Mekanlar Cağaloğlu, Eminönü gibi İstanbul'u yaşatan yerlerden seçilmiş ki bu da geçmiş ve şimdiyi anlatırkenki filmin kurgusuna çok güzel uymuş. Boğaziçi Üniversitesi'nin Kütüphanesi'nde de çekim gerçekleştirilmiş.

Mithat Bey'in filmde geçen gazete koleksiyonu ise gerçekten varmış geçen yıllarda bir üniversiteye bağışlamış fakat film için gazeteler bir süreliğine kütüphaneden ödünç alınmış.

Bir diğer nokta ise filmde ki saatler. Zaman algısını yaratmak, koleksiyonerliğin önemini ve vermeye çalıştığını anlatmaya çalışmak için her yere saatler yerleştirilmiş. Filmdeki tik tak sesleri yoğun olmasına rağmen izleyiciyi rahatsız etmeden güzelce verilmiş.

Eğer hala izlemediyseniz Nejat İşler, Mithat Esmer ve Laçin Ceylan'ın güzel oyunculuklarıyla 11'e 10 Kala'yı izlemenizi öneririz.

Unutmadan ekleyelim, film ile ilgili merak ettikleriniz varsa 8 Mayıs'ta yine Feriye Sineması'nda olacak 11'e 10 Kala ekibi.

Fragman ve daha fazlası için:
http://www.11e10kala.com/
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa