12 Nisan 2010 Pazartesi

Oradaydık: Husky Rescue



Avaz Avaz, Kuzey esintilerinin peşinde.




20 Ocak tarihinde gerçekleşmesi planlanan; ancak yoğun kar fırtınası sebebiyle 10 Nisan tarihine ertelenen Husky Rescue konseri, bu Cumartesi akşamı Otto Santral’de gerçekleşti. Biz de Avaz Avaz ekibi olarak konserdeki yerimizi aldık.
Konserin ertelenmesindendir mi, yoksa etkinliğin Parov Stelar konseriyle çakışmasından mıdır bilinmez; yoğun bir kalabalık yoktu mekanda. Helsinki’de kurulmuş olan grup, yaklaşık olarak 00.20’de sahneye çıktı. Açık konuşmak gerekirse, İskandinavya ruhsuzluğunu konserin ilk 20 dakikasında açık bir şekilde seyirciye yansıtan grubu sadece vokallerdeki Reeta-Leena Korhola’nın sade ama samimi tavırları kurtarmaktaydı. Ancak ilerleyen dakikalarda, sahneye de ısınmalarıyla birlikte daha sıcak, seyirciyle etkileşimi daha yüksek bir konsere şahit olabildik.

Husky Rescue’nun sahne performansının, albüm performanslarından neredeyse şaşmaması ve şarkıları mükemmel bir şekilde icra etmeleri konserin dikkat çeken önemli noktalarından biri oldu. Setlistin büyük bir kısmının da post rocka yakın şarkılardan seçilmesi dikkat çekmekteydi. Belirtmek gerek, konserin en can alıcı performansını Blueberry Tree oluşturdu, durduğumuz yerde titredik kelimenin tam anlamıyla.
Bisle birlikte gelen Nightless Night ve Summertime Cowboy ise geceye oldukça eğlenceli bir final oldu. Her ne kadar Diamonds in the Sky’ı çalmamış olsalar da, bütününe bakıldığında tatmin olmadan mekandan ayrılmanın mümkün olmadığı bir konsere şahit olduk.
Konser sonunda ele geçirdiğimiz setliste aşağıdan ulaşabilirsiniz;  fotoğraflar için ise Nağme Öğmen’e teşekkürler.

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ii aksamlash! the she hkyllär!

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa