26 Nisan 2010 Pazartesi

Son 25 Yılın En İyisi U2'dan

 
 
Achtung Baby, Spin tarafından son 25 yılın en ilham verici albümü seçildi.


2000'li yılların bitişiyle Avaz Avaz'dan da takip ettiğimiz gibi son 10 yıl listeleri arasında boğulduk. Bu karmaşının üstünden geçen 4 aydan sonra 25. yılını kutlamanın verdiği güçle Spin dergisi bir liste daha yayınlama cesaretini gösterdi: Son 25 yılın en ilham verici 125 albümü. Birinciliğe ise 1991 tarihli U2 albümü "Achtung Baby"yi oturttu.

Listede ikinci sırayı Prince'in "Sign o' the Times"ı, üçüncülüğü the Smiths'in "The Queen Is Dead"i ve dördüncülüğü "Nevermind" ile Nirvana alırken, yıl sonundaki çoğu listeyi "Kid A" ile domine eden Radiohead, "OK Computer" ile beşinci sırayı aldı.

Radiohead kararını ilginç karşılayan tek ben olmasam gerek ki, listeyi hazırlayan editör Charles Aaron bir açıklamayla kendini savunmak zorunda kaldı. Açıklamasında U2'nun, Radiohead'in Kid A ve Ok Computer ile yaptığının aksine post-industrial ve trand-rock tavrını genel kültürel sıkıntının bir sembolü şeklinde ele almadığını, onu aşma mücadelesi olarak gördüğünü söyledi.

En etkili albüm olarak bizi bu sıkıntıdan kurtamış olması ve Kid A gibi bir albümün hiç olmaması gerektiğini düşünsem de duygusal davranıyor olabileceğim ihtimalini de yadsımıyorum. Tabii sene sonu listeleriyle karşılaştırırken kronolojik farkı da gözetmemek gerekiyor.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa