28 Nisan 2010 Çarşamba

Lady Antebellum: Şu An Size İhtiyacımız Var*



* Grubun son zamanlarda dilimden düşmeyen şarkısı, Need You Now


Country müziğiyle tanışmam, babamın aile toplantılarında (efendim, düğün olsun, yemek olsun, yılbaşı olsun) büyük ısrarlarla eline gitarı alıp benim doğumumdan –ve büyük ihtimalle çok daha öncesinden- beri kullandığı siyah kaplı repertuar defterini açması ve Lucille’i söylemesiyle başladı, sanırım. O repertuar 20 küsur senedir hiç değişmedi ama country şarkıcıları elbet güne ayak uydurdu ve rock, r&b, pop ve dance gibi piyasada iş yapan müziklerin arasında kendine yer bulmayı ve Amerika’nın bağrından gelen müziği daha geniş bir kitleye ulaştırmayı başardı.

Son yıllarda bu çıkışa önayak olan, daha doğrusu dünya çapında isimleri duyulduğunda ¿Qué? gibi tepkilere yol açmayan, ve şu anda aklıma gelen isimler: Reba McEntire, Jessica Simpson, Carrie Underwood ve son günlerde Taylor Swift. Ancak tabii benim görüşüm bu isimlerin popülerliğinin görünüşlerine, sunuluş tarzlarına ve oynadıkları dizilere bağlı olması (Reba diye bir dizi vardı mesela, oturup ComedyMax’te izlerdim. Reba McEntire’ın güneyli aksanı gülmem için yeterli olurdu zaten).

Öte yandan insana müzikal olarak hitap eden yeni gruplar da var elbet. Misal, Zac Brown Band ve Lady Antebelllum. İkisi de yeni, taze ve adından söz ettirmeye başlayan gruplar. Ancak Lady Antebellum son zamanlarda öyle bir çıkış yaptı ki, Michelle Branch’i bir kenara ayırıp yaptığım “Country’nin geldiği nokta bu mu yani?” tadındaki haykırışlar son buldu.

Peki kimdir Lady Antebellum? 2006’da Tennessee’de kurulan grup Charles Kelley (vokal,geri vokal), Dave Haywood (geri vokal, gitar, piyano, mandolin) ve Hillary Scott (vokal,geri vokal)’den oluşuyor. İlk çıkışlarını 2007’de Jim Brickman’ın albümünde konuk vokal olarak yapan grup, daha sonra MTV’nin artık kabak tadı veren ama yine de çoğu liseli gencimizin içi giderek izlediği ve hayalini kurduğu (been there, done that) reality şovlarından The Hills için bir şarkı yazdı.

Aynı yılın Eylül ayında Love Don’t Live Here adlı single’ları, 2008’de çıkacak olan ilk albümlerinin de çıkış parçasıydı. Daha sonra sırasıyla gelen Lookin’ For a Good Time ve I Run To You , billboard listelerinde tepelere tırmanmaya başlayınca, Ocak 2010’da çıkan yeni single’ları Need You Now’ın haftalarca ilk 10’da kalması, artık şaşkınlık yaratmıyordu.

2009 Grammy Ödülleri’nde sadece 2 adaylıkla yetinmiş olan Lady Antebellum, 2010 Grammy Ödülleri’nde tekrar aday gösterildiği iki ödülden birini evine götürüp şöminesinin üzerine ve/ veya cam dolabının baş köşesine koyma mutluluğuna erişti. Aynı törende bir de performans sergilemesi, dondurmanın üzerindeki çikolata sosuydu. Grup şimdiyse listelerin başını American Honey ile çekiyor. Bir yandan da Tim McGraw’la çıkacakları ve Mayıs ayından Eylül’e kadar devam edecek olan turnenin heyecanı var grupta.

Amerika’nın güney tınılarını, yayık aksanını sevseniz de sevmeseniz de, Lady Antebellum adını uzun bir süre daha duyacağınız kesin. Tabii Kenny Rogers’ın yeri hep ayrı olacak yüreklerimizde.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa