22 Nisan 2010 Perşembe

Oradaydık: Vera – Fotoğraflarda Lansman Konseri


Vera geçtiğimiz pazartesi Dogzstar’daydı.


Vera’nın Dogzstar’da yeni EP’leri için bir lansman konseri gerçekleştireceğini öğrendiğim günden beri amansız bir bekleme hali içinde olduğumu söyleyerek konuya girer,  “Oradayken bu konuda yazacağımı bilmiyordum, dolayısıyla kafalar kafalar…”  diyerek bahanemi peşinen beyan edersem bu pek yüzeysel izlenim yazısı dolayısıyla fazla tepki çekmem diye tahmin ediyor ve izninizle konuya giriyorum.

Öncelikle konserin beklenenden daha sakin geçtiğini belirtmek zorundayım. Günlerden pazartesi olduğundan mıdır, yoksa vize dönemi kendini eve kapatma halinden mi bilinmez ama çok yoğun bir dinleyici akışı olmadığını söylersem haksızlık etmiş olmam. Öte yandan konser süresince, gelenlerin hepsinin bütün şarkıları ezbere söylüyor olduğu gerçeğinin gözlerden ve bilhassa kulaklardan kaçması mümkün değildi. 


Standart dörtlüye klavyede yine Onur Gülen eşlik ediyordu. Gönül isterdi ki Uluç Büyükbeşe de saksafonuyla sahnede yerini alsın ama olmadı. “Neyse, bir dahakine artık.” dedik ve devam ettik.

İlk olarak canlı performanslarını izleyip vurulduğum bu adamların pazartesi geceki performanslarıyla da çok iyi vakit geçirdiğimi söyleyebilirim. Yeni EP’deki şarkıların yanı sıra önceki bestelere de yer vermeyi ihmal etmeyip, daha az sayıda cover ile Vera’yı dinlemeye gelenlere Vera’yı verdiler. Bu açıdan pek çok insanın mutlu ayrıldığını tahmin ediyorum. Cover hususundaysa MFÖ, Sertab Erener ve Jason Mraz diyerek güzel bir özet geçmek mümkün.

Konserden mutlu ayrıldık, bu doğru ama çok da erken ayrıldık aynı zamanda. Konserin yalnızca 1 saat civarı sürmesi zihinlerde “Ne, bu kadar mı?” sorusu, bünyelerin genelindeyse “konserin tadının damağında kalması” hali yarattı. Yine de çemkirmenin ya da “Neden acaba?” diye düşünmenin alemi yok. Konuyla ilgili açıklama konser sırasında geldi zaten: “Yarın sabah 9’da buradan 3 kişinin sınavı var.”

Ortamı terk eylerken de ellerimiz boş değildi. Bir dahaki konserin tarihini tahmin etmeye çalışırken bir yandan da bu pek cici akşamın hatırası olarak birer adet Fotoğraflarda EP’si edinmeyi unutmadık. Gecenin ardından suratımızda yer eden mutluluk ifadesi ve ertesi günün ilk saatleri boyunca varlığını bolca hissettirmekten çekinmeyen ses kısıklıkları için Vera’ya kocaman bir teşekkürü borç biliriz.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

İpek Burcu Şaşmaz on 22/4/10 11:13 ÖS dedi ki...

Bu yazıyı okuduktan sonra kaçırdığıma bir kez daha üzüldüm. Bir sonraki konserlerini hiçbir şekilde kaçırmıyoruz o zaman!!

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa