10 Nisan 2010 Cumartesi

Godspeed You! Black Emperor Hayata Döndü

Müzik yaşamlarına uzun bir ara veren Kanadalı gruptan yeni haberler var! 


Godspeed You! Black Emperor ya da kısaltalım, GY!BE, 1994 çıkışlı Kanadalı post rock türünde müzik ifşa eden bir grup. Upuzun şarkıları, şarkı boyunca sürekli tekrar eden melodileri, solist Efrim Menuck'un acıklı sesinden çıkan şiirleriyle var olan bir grup. En çok da sinema ve televizyon yapımları için hazırladıkları müzikleriyle ünlü grup.

Kişisel yorum: Yaptıkları müzik tam gözleri kapatıp başka dünyalara gitme müziği. Başka dünyalar olmadan olmaz. Başka dünyaların bu müzik olmadan tadı çıkmaz. Bu yüzden bu adamların müzik yapmaya devam etmesi gerekiyor. 

Dedikten sonra, çıkan habere geçelim: İngiltere'de düzenlenen ATP Festivali için Nightmare Before Chrismas bölümünün küratörlüğünü üstlenmiş durumdalar. Bu yıl onuncusu düzenlenecek festivalin bu bölümünde GY!BE başta olmak üzere, Deerhoof, Mike Watt, the Ex gibi isimler yer alacak. 

Keşke buralara da gelseler diyenlere de cevapları var: "Birkaç İngiltere ve Avrupa konseri ile 9 Amerika şovuna çıkacağız. Şimdilik başka bir yere gitmeyi de düşünmüyoruz." Bu tepki biraz üzücü evet ama olsun, sonunda ses verdiler. Yeni bir albüm yapacaklar mı? Bilmiyoruz ki...
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa