9 Şubat 2011 Çarşamba

+18: Madonna

Şeytan bunun neresinde?

Madonna'nın popun kraliçesi olarak görülmesinin ardında sayısız neden var. Ama bu klibin yeri ayrı: 


Bize Gidelim Mi?: Klibin yayınlandığı 1989 yılında ancak bu şekil bir aşırılıkla "Çekilin, ben geliyorum!" denebilirdi. Başlardaki hafif gizemli tavıları ve Like a Virgin, sesini duyuruyordu ama asıl vuruşu bu kliple sağladı. Ya da papanın Madonna'yı aforoz ettiğini açıklamasıyla. Biraz da müzik eleştirmenlerinden aldığı olumlu eleştiriler ve hatırı sayılır bir kitleyi kendine hayran etmesiyle. 

Evet!: Olayın ertesinde tabii ki de papa taraftarları Madonna düşmanı haline geldi. Ama o yılmadı, hatta yıkmayı tercih etti: Sonraki albümünün ismi İncil'deki Immaculate Conception'a gönderme olarak Immaculate Collection idi ve albümün kapağında "Papa'ya, ilham kaynağıma..." diye yazıyordu. Tabii ki de bununla yetinmedi; koni göğüslü elbisesileriyle turneye çıktı, erotik klipler çekmeye devam etti, sahnede mastürbasyon da yaptı, Britney Spears ve Christina Aguilera ile de öpüştü...

Pişman Mısın?: Ne mümkün. Başlangıcı böyle yapanın devamını bu doğrultuda getireceği açıkça belliydi. Sonrasında her yaptığı, dediği, giydiği, söylediği, oynadığı, her şeyi özel şeyler ifade eder hale geldi. 80'lerin idolü, devamında 90'ların ve 2000'lerin de idolü, popun kraliçesi oldu. 
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa