10 Şubat 2011 Perşembe

+18: Shakira


Gazionadan daha fazlasına




Bize Geçelim Mi?: Küreselleşmenin ailevi boyutlardaki tecellisi denilebilecek kökeniyle Shakira "Ojos Asi" ile gündemimize girdi. Mezdeke'den doğan boşluğu fazlasıyla dolduran Shakira, Britney Spears üzerinden gelen "Batı demokrasileri"ni yerle bir ederek "Latin ateşini" devrimcilikten de ileriye götürdü. 1998 yılında çıkarttığı "¿Dónde Están Los Ladrones?" albümüyle Shakira bir mefhum savaşını başlattı.

Evet!: Ateşli ve yaramaz tavırlarını üçüncü dünya ülkelerine has içten duygusallıkla birleştiren Shakira kısa sürede bir fenomen oldu. Genç kızların Barbie'den farklı bir rol modeli, erkeklerinse ayakları yere basan arzu nesnesi olmayı 2002 Star Güzellik Yarışması'nda sahne alarak başardı. Oryantal eksikliğinden doğan boşluğu Asena doldurmaya çalışırken Türkiye'ye Shakira bir ilaç gibi geldi. Kıvraklık yeniden Brezilyalı futbolculardan bir kadına geçmiş oldu.


Pişman Mısın?: Bu soru neredeyse tedirgin bir şekilde sorulmak üzereyken 2010 Dünya Kupası, Shakira'nın imdadına yetişti. 5 milyonun üzerinde yapılan satışla, şarkı Dünya Kupası tarihinin en çok satan şarkısı oldu. Shakira küresel bir yıldız olmayı "Waka Waka" şarkısı ile sürdürdü. Cevap "Hayır"dı.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa