27 Şubat 2011 Pazar

Akademi: Natalie Portman

Siyah ya da beyaz...

Bale gibi salt narinliğin ve saflığın atfedildiği bir sanat dalının hele ki Tchaikovsky'nin kuğu Gölü balesi çerçevesinde kapranlık bir hal alması müthiş bir kafanın örneği ama bunun özellikle Natalie Portman üzerinden gelişiyor olması ise müthiş bir olay. 

Kırmızı halı: Fazla söze gerek yok, Natalie Portman'ın film dünyasındaki gelişimine hepimiz tanık olmaktayız. Ancak bu film için 14 ay boyunca her gün saatler boyu bale eğitimi aldığını, günde 1 mil yüzdüğünü hemen  buraya iliştireyim. Zaten narin hatları olan bu kadının, bale hatlarına sahip hale gelmesi bu kadar zaman alabiliyormuş. 

The nominees are... : Akademinin adayları belirlerken çok boyutlu düşündüğünü tahmin etmek istiyoruz. Bu rolde Natalie Portman o çok sayıdaki boyutun hepsini sergiliyor demek yalan olmaz. 

And the Oscar Goes to... : Evet, Natalie Portman film boyunca müthiş bir performans sergiliyor ama ona ödülü getirecek şey filmin son 30 dakikası olsa gerek. Film boyunca değişemeyen ifadesinin "harbiden nasıl olacak ki şimdi" diye düşünürken son sahnede birden karşımıza siyah kuğu görüntüsüyle çıkması tarif edilemez güzellikteydi. Tüm bu güzellikler varken Oscar'ı almaması ancak büyük şaşkınlık yaratır.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa