27 Şubat 2011 Pazar

Akademi: James Franco

Filmi kurtaran James Franco ise ödülü de alır mı dersiniz? 


127 Hours için pek çok şey çelişkili ifade kullanmak mümkün; klasik bir Danny Boyle filmi, daha önceki işlerinin üzerine bir şey katamamış, filmi izlerken müthiş bir gerginlikle insanın yüreği daralıyor, hikaye gerçek ama vasat değil ve sunumu çok başarılı ya da başarısız... tüm bunlar söylenirken filmin en iyi film ödülünü alacağı muallakta ama ödüle yakın bir tarafı varsa o da başrol oyuncusu James Franco.

Kırmızı Halı: Filmi iyi yönde eleştirenler, yerenler tek bir konuda hemfikir gözüküyorlar, o da James Franco'nun oyunculuğu. Tristan and Isolde, Spider Man filmlerindeki önemli rolleri ve buralardaki başarılı performansları Danny Boyle'un dikkatini çekmiş demek ki, gerçek hayattan devşirme karakterini bu adama teslim etmekte tereddüt etmemiş. 

The nominees are... : Danny Boyle'un yönetmenliğinde performansını sergileyen bir oyuncunun iyi iş çıkaracağını düşünmüşümdür hep, aynı şeyi adamın kullandığı müzikler için de düşündüğümü de belirteyim -ki eksik kalmasın. Ancak Franco'nun her filmde geliştirdiği oyunculuğunu hesaba katmak gerek.   

And the Oscar goes to... : James Franco'nun en büyük rakibi The King's Speech'teki rolüyle Colin Firth. İki farklı karakter, iyi farklı performans. Kimin kazanacağını söylemek zor, evet ama biraz düşününce Colin Firth kazanacakmış gibi geliyor. Gerçi nedense şu an Mark Zuckerberg'i müthiş yansıtmış Jesse Eisenberg'i düşünüyorum, belki de o alır. Kısacası Franco'nun işi epey zor.

Yazıyı bitirmeden şöyle bir güzelliği hatırlatalım, yaklaşık üç saat sonra başlayacak olan şovun bu seneki sunucuları Anne Hathaway ve James Franco.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa